CUBA - SERRANO SUPERIOR
Cafea din CUBA din regiune Sierra Maestra, aciditate ușoară, ușor picantă, note de condimente, tutun, gust dulce, neted. |
|
Caracteristici | CUBA - SERRANO SUPERIOR |
Utilizare |
automate de cafea, espresoare cafea, cafetiere, moka |
Tip cafea |
cafea boabe prajită |
Continut cafea |
arabica 100% |
Prajire |
normală |
Cultivată de |
ferme familiale |
Regiunea | regiunea Sierra Maestra, provincia Granma and Santiago de Cuba |
Altitudine | 900 - 1250 metri |
Varietate Arabica | catuai |
Culegere | februarie - mai |
Sol | bogat in minerale |
Procesare | complet spălată și uscată la soare |
Valabilitate | 12 Luni |
Ambalare |
în cutie metalică cu capac, sigiliu și supapă |
Greutate |
0, 250 g |
Cod bara EAN |
5947226169263 |
Apreciem că cafeaua cubanez pentru propriul său gust foarte diferit de identitatea celorlalte cafele din Caraibe. Boabe de cafea ușor picante, aproape corpolent cu note de condimente, piele și tutun și aciditate ușoară, dar este destul de scurt în gură și dispare destul de repede. Cu un atac destul de ascuțit și un final scurt și dulce, ne-am clasat în puterea de cafenele "medie". Pe scurt, un puzzle!
O cafea cultivată în Sierra Maestra, în partea de est a insulei, renumită pentru corp și gust, care amintește de pasta de cacao. Acest lot este foarte puternic, cu note distinctive de boabe de cacao și tutun, care evoluează în nuci și cereale prăjite în persistența persistentă.
|